Lapsevanem: kõik saab alguse kodust

Anu Viita-Neuhaus
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Perekond Ivanov, kes eelmisel aastal pärjati maakonna sportlikema perekonna tiitliga, on kujundanud kehakultuuri oma elustiiliks. Pereema Liivika Ivanovi sõnul on laste suunamisel olulisem roll just vanemate eeskujul.

“Kaasamine maast madalast on tähtis. Kui meil on sünnipäev või mõni muu sündmus peres, siis oleme toimekad. Aktiivne puhkus on kõigi lemmiktegevus. Iga päev vaatame televiisorist sporti, mängime ühiselt lauamänge, püüame jälgida toidusedelit – see kõik on elu osa,” kõneles Ivanov, kes on ema 7aastasele Rebekale, 15aastasele Sandrile ja 19aastasele Randarile.

Ta ütles, et laps võiks proovida võimalikult erinevaid spordialasid sobivate treeneritega. “Õige treener on oluline. Laps ei lähe trenni, kui eestvedaja ei ole eeskuju, ei suhtu sporti mänguliselt ja talle inimesena ei meeldi,” märkis pereema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles