Kadri Voorand soovib muusikas lennata ja unistada

Helen Laansoo-Hämarik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Voorand soovib muusikas lennata ja unistada. Seda teeb ta koos ansambliga Estonian Voices, kellega annab Leedus kaks kontserti.
Kadri Voorand soovib muusikas lennata ja unistada. Seda teeb ta koos ansambliga Estonian Voices, kellega annab Leedus kaks kontserti. Foto: Stina Kase

Kadri Voorand (29) on särav andekas lauljatar, kelle nimi ei vaja lehelugejaile ilmselt tutvustamist. 2015. aasta on olnud talle edukas: näiteks aprillis pälvis ta Eesti Jazziauhinna, ta on Eesti Kooriühingu aastapreemia nominent aasta koori/orkestrihelilooja kategoorias.

Kadri eduloos on kõige tähtsam roll tema perekonnal. Ta on sündinud ja kasvanud Haljalas. Lauljatari ema Viivi Voorand on tuntud rahvamuusikakollektiivi Lahemaa Rahwamuusikud asutaja ja juht, Kadrigi on selles juba pisikesest peale kaasa löönud. Kadri isa Mati Voorand, kes lahkus mõni aasta tagasi igaviku teedele, oli samuti pärit musikaalsest perest. Tema isa, Kadri vanaisa Lembit Voorand, oli oma kodukandis Loksal tuntud pillimees. Nii ongi muusika olnud sünnist saati Kadri elu loomulik osa.

Edasi loe SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles