Väge täis Lääne-Virumaa!

Marko Torm
, Lääne-Viru maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Torm.
Marko Torm. Foto: Erakogu

Möödunud aasta oli maakonnale töökas. Alustasime mitme suurprojektiga, tegevused jätkuvad ka järgmisel aastal.  2016. aastal on meie peamine väljakutse omavalitsusreform. Eesmärgiks ikka kaunim elukeskkond, suurem investeerimisvõimekus ja parem teenus meile kõigile. See tähendab ka jätkusuutlikku ja konkurentsivõimelist kooliharidust, transpordiühendust ja muud, mis oluline meie ja meie laste tuleviku kindlustamiseks. Loomulikult jääb kohaliku omavalitsuse rolliks teenuste pakkumise kõrval ka kogukonna esindamine, kohalike väärtuste ja identiteedi hoidmine. Neid rolle saab parimal moel täita aga ainult võimekas ja tulevikku vaatav linn või vald.

Lõppeva aasta märksõnadeks jäävad ka piirkondade konkurentsivõime tugevdamine, Aafrika seakatk, rändekriis ja pagulastemaatika, maakonnaplaneeringu valmimine ja maareformiga seotud küsimused, kõrghariduse tulevik maakonnas, riigigümnaasiumite ja perearstikeskuste temaatika ning targa maakonna kuvand.

Lääne-Virumaal on rõõmustavaid arenguid, mida saan teiega jagada. Lääne-Virumaa ettevõtete edetabeli esikümne vallutasid tänavu tootmisfirmad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles