Rakvere ilutulestiku suurus oleneb toetajatest

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik
Ilutulestik Foto: Arvet Mägi

Rakvere linn koos ilutulestikufirmaga Firestudio ja ettevõtjatega korraldab tänavu, nagu eelnevalgi kolmeteistkümnel aastal, vallimäel tulevärgi.

Kavas on teha seda omanäoliselt: palju on Eestile uudseid efekte, sest need on tellitud otse Hiinast. Ilutulestik lõpeb kindlasti pragina ja kulla- ning pauguefektidega.

Kui võimas ilutulestik tuleb, oleneb selleks laekunud summast. Ilutulestiku tarbeks saab teha panuse OÜ Firestudio arvelduskontole EE742200001120049034 Swedbankis. Oma panuse lisavad ka nii linn kui OÜ Firestudio.

OÜ Firestudio esindaja Märt Ilves ütles, et praeguseks on laekunud juba 1000 eurot ning miski ei välista, et kokku tuleb eelmise aastaga samaväärne summa, toona kujunes ilutule maksumuseks 5400 eurot.

Ilutulestik korraldatakse ka Kadrinas ja Kundas. Kadrina vallavanem Erich Petrovits ütles, et ilutulestiku suurus oleneb sellest, kui palju ettevõtjad on valmis panustama. Annetusi Kadrina ilutulestiku korraldamiseks saab teha OÜ Kadrina Kommunaal arveldusarvele EE632200221011366347, märkides selgituseks “ilutulestik”.

Petrovitsi sõnul aitavad kaasa nii vald kui Kadrina Kommunaal, neist kumbki annab ilutule heaks mõnisada eurot.

Kunda linnapea Kaido Veski sõnul on linn viimastel aastatel teinud aastavahetuse ilutulestiku korraldamisel koostööd ettevõttega Hansa ilutulestikud, viimane tegeleb ka sponsorite leidmisega. Kunda linn omalt poolt panustab summaga, mis moodustab kogumaksumusest 10-15 protsenti.

Aastaid on ka väikse Venevere küla rahvas raha kogunud, et ühine tulevärk aastavahetusel taevasse lasta. Külaelu edendaja Eerik Lumiste sõnul ei ole veel otsustatud, kas seda tehakse ka tänavu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles