Kus on Jõululaulud edetabelis?

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kus on jõululaulud edetabelis?
Kus on jõululaulud edetabelis? Foto: Internet, montaaž: Toomas Erapart

Juba pikka aega on minu lemmikjõulualbumiks Soome bändi Viikate “Vuoden synkin juhla”. No on sünge, see jõuluaeg. Aga millised on teiste inimeste lemmikud? Ja millised lood kohe üldse ei meeldi?

Üllar Saaremäe, näitleja ja lavastaja

  1. The Pogues feat. Kirsty MacColl “Fairytale of New York”. The Pogues on olnud ja on minu jaoks üks olulisemaid bände, mis saatnud mind noorest pääle. Siin on koos nii iiri lugude jutustamise traditsioon kui tänapäevane punkfolk. NB! See lugu ilmus minu kaheksateistkümnendal sünnipäeval, 23. novembril 1987 (seda sain teada küll hiljem).
  2. Bing Crosby, David Bowie “The Little Drummer Boy/Peace on Earth”. See lugu on samuti aastaid mind saatnud ja mitte ainult jõulude ajal. Kaks oma põlvkonna vingeimat tegijat on seljad kokku pannud ja teinud kahest jõululaulust ühe ja ainulaadse.
  3. Sinead O’Connor “Silent Night” – ilmakuulus lugu ja kindlasti tuhandetes versioonides plaadistatud ja esitatud. Aga minu jaoks on just see versioon kuidagi väga kordaminev.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles