Võrkpalliklubi asub võitlema tiitli eest

Anu Viita-Neuhaus
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Võrkpalliklubi kollases.
Rakvere Võrkpalliklubi kollases. Foto: Riho Lüüs

Sel aastal on Eestis pidada veel kaks tipptasemel võrkpallimängu, kus mõlemas on mängus ka tiitel. Kell 16 stardib Pärnu spordihallis Rakvere Võrkpalliklubi ja Pärnu Võrkpalliklubi osalusel meeste karikafinaal.

Lääne-Virumaa meeskonna jaoks on tegemist esimese finaalmänguga 18-aastase pausi järel. Aastal 1997 kaotati karikavõistluste finaalis Tartu Ösel Foodsile, aasta varem võideti esikohalahingus Viljandi Vollet. Viimane medal pärineb 2000. aastast, kui Eesti meistrivõistlustel pälviti pronksid.

Meie vastaseks on tiitlikaitsja Pärnu Võrkpalliklubi, kes on viimase kahe hooaja jooksul kodusaalis kaotanud vaid ühe mängu, kui novembri alguses jäädi eurosarjas alla kreeklaste Piraeuse Olympiacosele.

Praegu on Pärnul käsil seitsmemänguline võiduseeria, mille raames on võite nopitud nii eurosarjas, karikavõistlustel kui Saja Liigas. «Eurosarja mäng ungarlastega näitas head minekut, nädalavahetusel saime Saja Liigas tabeli alumises osas olevate lätlaste üle kaks toredat rutiinivõitu. Rõõmu teeb see, et mängisime ühltaselt ja ilma lainetusteta,» sõnas Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel.

Ühtlasi lõpetas Pärnu meeskond 12. detsembril Rakvere kuuemängulise võiduseeria. Lääne-Virumaal toimunud ülimalt tasavägine Saja Liiga kohtumine lõppes Pärnu 3:1 (29:27, 24:26, 25:23, 25:23) võiduga. Karikafinaalis loodab Rakvere allajäämise revanšeerida.

«Mängu iseloom on teine kui põhiturniiril või karika poolfinaalis. Emotsionaalne tase on väga kõrge ja kõik on kinni ühes mängus. Me oleme olukorras, kus meil on ainult võita,» lausus Rakvere juhendaja Urmas Tali.

Kolm tundi varem selgitavad TTÜ/Tradehouse ja Kohila Võrkpalliklubi Pärnu spordihallis välja ka Eesti naiste karikavõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles