Kadrina kirikuvõlvide all kõlab maarjamuusika

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Organist Ines Maidre ja sopran Arete Teemets.
Organist Ines Maidre ja sopran Arete Teemets. Foto: Erakogu

Kadrina kirikus tuleb 29. detsembril kell 18 jõuluaja jätkuks ettekandele mitmekülgne maarjamuusika kava. Neitsi Maarja auks loodud või temast inspireeritud teoseid nii ammumöödunud aegadest kui ka tänapäeva heliloojate sulest esitavad jahedat kirikuruumi trotsides kaks tuntud ja võluvat muusikut – organist Ines Maidre ja sopran Arete Teemets.

Neitsi Maarjale pühendatud muusika on õhtumaade kristlikus traditsioonis alati olnud väga olulisel kohal. Tuntud on sajad, kui mitte tuhanded Maarja auks loodud hümnid ja magnificat’id, ja ka rahvaloomingus on Maarja teema väga tähtsal kohal. Jõuluaeg on väga sobiv aeg jõululapse emale pühendatud muusika mängimiseks ja kuulamiseks.

Arete Teemets on lõpetanud klassikalise laulu erialal Eesti muusika- ja teatriakadeemia bakalau­reuseõppe Rooma Santa Cecilia konservatooriumi magistriõppe maksimumhindega. Tema viimaste aastate saavutuste hulka kuuluvad kolmas koht Spoletos toimunud rahvusvahelisel ooperilauljate võistlusel ja esikoht Pariisis rahvusvahelisel Flame muusikakonkursil klassikalise laulu kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles