“Ausammas” läks Rakvere teatris töösse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere teatris teeb proove Moskva teatri Otkrõtaja Stsena direktor Filipp Los, kelle lavastus “Ausammas” esietendub veebruaris.

Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe ütles, et teatri loomenõukogus oli juba mõnda aega olnud arutusel, et võiks kutsuda mõne välislavastaja, kes oleks hea Vene kooliga ja lavastaks mõne tänapäevase näidendi, mis ka meie publikule korda läheks.

“Mina tutvusin Filipiga pärast üht “Hamleti” etendust, aga sinna see tutvus jäi. Aegu hiljem rääkis meie välissuhete juht Erni Kask, et oleks üks Vene lavastaja, kes tunneks huvi koostöö vastu Rakvere teatriga. Ja andis mulle kontakti. Võtsin Filipiga ühendust ja uuendasin tutvust ning rääkisin asjast. Ta andis mulle kuus-seitse näidendit, millest valisin “Ausamba”. Usun, et tegin õigesti. Aga küll publik otsustab,” rääkis Saaremäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles