Tähesadu tõi Epp Mäele Kristjani

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säravaimaid sportlasi, teiste hulgas Epp Mäed, tunnustati läinud pühapäeval Nordea kontserdimajas pidulikul galal Spordiaasta Tähed.
Säravaimaid sportlasi, teiste hulgas Epp Mäed, tunnustati läinud pühapäeval Nordea kontserdimajas pidulikul galal Spordiaasta Tähed. Foto: Eesti Olümpiakomitee

Maadluse meistrivõistlustelt pronksmedaliga naasnud Epp Mäed premeeriti veel ühe vaskselt läikiva auhinnaga – ta pälvis aasta naissportlase kategoorias Kristjani kuju.

23aastase Epp Mäe käänuline teekond tippu algas juba maast madalast. Aasta naissportlase isa Riho Mäe, kes töötab õpetajana, juhendas nende kodukohas Tudus nii judo-, sumo-, poksi- kui maadlustrenne. Loomulikult treenisid isa käe all kõik tema viis last, tulevane tippmaadleja kaasa arvatud.

“Epp on vankrist saadik kogu selle asja sees olnud,” rääkis Riho Mäe. Isa ei salga, et trennis käis ka lapsi, kellele oli jumal rohkem andnud kui näiteks Epule, kuid parimate hulka jõudmiseks pelgalt andekusest ei piisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles