Eesti Advokatuur valis Küllike Nammi aasta advokaadiks  

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistatavad ja kaitsjad ühes pingis - vasakult järjekorras vandeadvokaat Oleg Nišajev, allilmaveteran Vassili Satšuk, vandeadvokaat Küllike Namm ja Janina Satšuk.
Süüdistatavad ja kaitsjad ühes pingis - vasakult järjekorras vandeadvokaat Oleg Nišajev, allilmaveteran Vassili Satšuk, vandeadvokaat Küllike Namm ja Janina Satšuk. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Advokatuur valis 2015. aasta silmapaistvaimad advokaadid, Küllike Nammi tunnustati kutsetegevuse kategoorias.

Küllike Nammi puhul väärtustatakse tema kõrget professionaalsust nii kriminaal-,  tsiviil-, väärteo kui ka haldusasjades ning asjaolu, et tema nime võib leida paljudest Riigikohtu lahenditest, mille kaudu ta on andnud suure panuse kohtupraktika arengusse. Küllike Namm veab Lääne-Virumaa suurimat advokaadibürood ning tema mitmekülgne ning särav isiksus  on eeskujuks paljudele oma advokaaditeed alustavatele kolleegidele.

Karin Madissoni tunnustati advokatuuri kui kutseorganisatsiooni kategoorias ning Martin Tamme ühiskondliku ja vabatahtliku tegevuse kategoorias. Aasta Advokaatideks valitute puhul hinnati nende panust Eesti õigusriigi arengusse läbi oma tegevuste, julgete sõnavõttude ja kutsemeisterlikkuse.

“Advokaadi elukutsekutsega kaasneb kõrge vastutus. Seadusmaastik ja kohtusüsteem on kodanikule riigi kõige selgem ja tajutavam väljendus ning advokaatidel on täita oluline roll selles süsteemis, et see oleks õiglane, usaldusväärne ja arusaadav kõikidele ühiskonna liikmetele“ sõnas Eesti Advokatuuri esimees Sten Luiga.

Eesti Advokatuur valib aasta advokaati teist korda. Aunimetuse aasta advokaat andmise eesmärgiks on tunnustada advokaatide kõrgetasemelist kutsetööd ja osalemist Eesti avalikus elus, millega kaasneb advokaadi elukutse tutvustamine ja propageerimine.

Eesti Advokatuur on 1919. aastal 14. juunil asutatud advokaatide omavalitsuslikel põhimõtetel tegutsev kutseühendus õigusteenuse osutamise korraldamiseks era-ja avalikes huvides ning advokaatide kutsealaste õiguste kaitsmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles