Soe talv võimaldab suvel rohkem teetöid teha

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna lund on tänavu aasta lõpus olnud vaid mõnel päeval ja väga napilt, seisavad vägevad lumesahad jõude.
Kuna lund on tänavu aasta lõpus olnud vaid mõnel päeval ja väga napilt, seisavad vägevad lumesahad jõude. Foto: Marianne Loorents

Seni lumevaene talv teeb vallajuhtidele rõõmu, sest lumelükkamisele pole raha kulunud ning selleks kavandatud raha eest saab teid ja tänavaid remontida.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla sõnas, et omavalitsusjuhi seisukohast vaadates on lumevaene talve algus igati positiivne. Kuna lumelükkajatele makstakse tunnitasu tehtud töö eest, on kulud erinevate ilmastikutingimuste puhul väga erinevad, kuid keskmiselt lumise talvega võrreldes tähendab see kuni 15 000 euro suurust kokkuhoidu kuus.

Kesküla möönis, et lumelükkajatele olukord küll sama rõõmustav pole, kuid samas ei pea nad kandma ka kulusid kütuse ostmiseks või masinate hooldamiseks. Enamik lumetõrjetööde tegijaid valla erinevates piirkondades on kohalikud talunikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles