Uuest aastast vahetus Rakvere linna ja lähiümbruse bussiliinide korraldaja

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

31. detsember oli Rakvere linna ja lähiümbruse maakonnaliinide nr 1, 2, 3 ja 5 Lääne-Viru maavalitsuse ja M.K. Reis-X OÜ vahel sõlmitud otselepingu viimane päev. 1. jaanuarist  korraldab bussiliiklust Rakvere linnas linnavalitsus ning maavalitsus jätkab 56 maakonnaliini korraldamist.

Sellega lõppes rohkem kui aastakümneid kestnud periood, kus Lääne-Viru maavalitsus riigieelarvelise toetuse toel on maakonnaliinide koosseisus Rakvere linna territooriumil bussiliiklust korraldanud.

"Oleme saanud ühele poole pea seitse aastat kestnud vaidlusega, kes valdavalt ühe omavalitsuse territooriumil kulgevaid avalikke bussiliine korraldama ning rahastama peaks," rääkis  Lääne-Viru maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mati Jõgi. "Kahjuks tuleb tõdeda, et vaidlus riigi ja kohaliku omavalitsuse tasandi vahel tõi kaasa teatud ebamäärasuse liinide korraldamises, mis ei aidanud kaasa teenuse kvaliteedi ega kvantiteedi kasvule," lisas Jõgi.

Jõgi sõnul ei olnud ka liiniveo ülesande üleandmine ja ülevõtmine kõigi osapoolte - maavalitsus, maanteeamet, linnavalitsus -  vahel emotsioonitu, kuid peamine on teadmine, et reisijate vedu Rakvere linnas jätkub.

Lääne-Viru maavalitsus tunnustab Rakvere linnavolikogu ja linnavalitsust, kes võtsid lõpuks vastu vastutustundliku otsuse linnaliinide korraldamist jätkata ning suutsid väga lühikese ajaga liine teenindava vedaja välja selgitada. Edaspidi hakkab Rakveres bussiliine teenindama samuti M.K. Reis-X OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles