0 roolijoodikut, 1 raketitabamus, 6 kainestusmajas, 10 olmetüli

Anu Viita-Neuhaus
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie päeva jooksul oli kaheksa lähisuhtevägivalla juhtumit.
Viie päeva jooksul oli kaheksa lähisuhtevägivalla juhtumit. Foto: Internet

Aastavahetuse pidustuste ja esimeste uue aasta päevade peategelased – raketid, alkohol, vägivald – maakonna päästjatele, politseinikele ja meditsiinitöötajatele lisatööd ei andnud. Läänevirulased suutsid säilitada selge mõistuse ja järgida ohutusnõudeid.

Politseile möödus aastavahetus töiselt. Kui jõulude ajal olid politseistatistikas esikohal lähisuhtevägivalla juhtumid, siis nädal hiljem oli neid poole vähem. “Olukord on siiski nukker. 31. detsembrist 4. jaanuarini registreeriti selliseid juhtumeid kaheksa. Paaril korral tuli tegeleda ka olukorraga, kus inimesed olid seltskonnas omavahel tülli pööranud ja asja kätega lahendama asunud,” rääkis Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla. Aastavahetuse lõpetas kainestusmajas kuus inimest. Kui aasta esimestel päevadel tabas politsei kogu Eestis üle 70 joobes autojuhi, siis Lääne-Virumaal mitte ühtegi. “Neljapäevast esmaspäevani ei tabatud ainsatki alkoholijoobes roolikeerajat.

See on väga positiivne. Küll aga tabati kaks juhtimisõiguseta autojuhti,” ütles Alla ja lisas, et tööl olnud politseinike sõnul ei erinenud läinud nädalavahetus oluliselt tavapärastest puhkepäevadest. “Väljakutsete poolest oli see isegi tavapärasest rahulikum,” lausus Alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles