Rikkis põleti kaevas Ago Pärtelile augu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise aasta viimasel päeval ametist vabastatud veterinaar- ja toiduameti pikaaegne (VTA) peadirektor Ago Pärtel nimetas juhtunut “kõrgel tasandil ärapanemiseks”.

“Kindlasti olen pettunud. Kogu praeguses valitsuses,” ütles Pärtel otsust kommenteerides. “Ma ütlen selle kohta ainult üht: kriisiolukorras otsib tugev inimene lahendusi ja nõrk süüdlasi.”

Urmas Kruuse käskkirjas tuuakse välja, et teenistussuhte jätkamine VTA peadirektoriga ei ole võimalik, sest ta on rikkunud oluliselt avaliku tippjuhi töö põhiväärtusi, milleks on ühelt poolt usaldusväärsus, mis tagatakse oma väärika käitumisega, ning teiselt poolt kohustus kanda avaliku teenistuse eetilisi väärtusi, mille kohaselt peab tippjuht tegutsema ausalt, erapooletult ja läbipaistvalt, austades avalikkust ja kaastöötajaid, et olla seeläbi neile positiivseks eeskujuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles