Töötajate käsitööna valmivad popid juustukuubikud

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et juust saaks õige meki, peab see Mare Raja sõnul juustukeldris valmima õigel temperatuuril ja õige aja.
Et juust saaks õige meki, peab see Mare Raja sõnul juustukeldris valmima õigel temperatuuril ja õige aja. Foto: Marianne Loorents

Annikvere küla keskel seisab kunagine meiereihoone, mille juures pargib mõni üksik auto. Puhub külm tuul, liikumist ei paista. Miski ei reeda, et majas valmivad tooted, mida teab iga eestlane.

Kui aga Farmi piimatööstuse Annikvere tootmise juhataja Mare Raja hoone ukse avab, täituvad ninasõõrmed mõnusa juustulõhnaga ja olemine läheb tükk maad soojemaks. Käib usin askeldamine, sest äsjalõppenud detsember oli üks aasta kahest kõige kiiremast töökuust ning tänasekski pole see aeg veel läbi – juust vajab tegemist ja kuulsad Farmi juustusnäkid pakkimist.

Kui võiks oletada, et nii suurte koguste valmistamisel kasutatakse maksimaalselt tehnika abi, siis nii see ei ole. Näiteks juustukuubikute valmimisprotsessi jooksul käib toode töötajate käte vahelt üheksa kuni kümme korda läbi. “Käsitööga saame tagada toote parima kvaliteedi,” selgitab Mare Raja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles