Juhtkiri: Puhkame Eestis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere hotellides ööbis möödunud aastal turiste eksootilisematest riikidest, nagu Uus-Meremaalt ja Brasiiliast, kuid ülekaalus olid ikkagi siseturistid, keda on aasta-aastalt järjest rohkem. See näitab, et hoolimata kohatistest majanduslikest raskustest reisivad inimesed ikkagi ringi ja avastavad oma pisikest kodumaad.

Vaatamata sellele, et Eestis puhkamisele pakuvad tugevat konkurentsi soodsad soojamaareisid, käiakse Maarjamaal nii loodust nautimas kui ka muuseumides ja teatrites. Paraku on nii, et odavam on sõita nädalaks Türki, Egiptusesse või Bulgaariasse palmi alla kui veeta seesama nädal mõnes kodumaises hotellis ja ümberkaudsete paikade võlu avastada.

Turisti meelitamiseks tuleb nutikas olla ja naabriga koostööd teha, et puhkaja lisaks öömajale ka meelelahutusest osa saaks. Nii teevadki koostööd Rakvere teater ja majutusasutus, mis pakub nende majas peatujatele teatripileteid sisaldavat ööbimispaketti. Või siis saadab majutusasutus oma kliendid soodsamalt veekeskusesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles