Juhtkiri: Puhkame Eestis

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere hotellides ööbis möödunud aastal turiste eksootilisematest riikidest, nagu Uus-Meremaalt ja Brasiiliast, kuid ülekaalus olid ikkagi siseturistid, keda on aasta-aastalt järjest rohkem. See näitab, et hoolimata kohatistest majanduslikest raskustest reisivad inimesed ikkagi ringi ja avastavad oma pisikest kodumaad.

Vaatamata sellele, et Eestis puhkamisele pakuvad tugevat konkurentsi soodsad soojamaareisid, käiakse Maarjamaal nii loodust nautimas kui ka muuseumides ja teatrites. Paraku on nii, et odavam on sõita nädalaks Türki, Egiptusesse või Bulgaariasse palmi alla kui veeta seesama nädal mõnes kodumaises hotellis ja ümberkaudsete paikade võlu avastada.

Turisti meelitamiseks tuleb nutikas olla ja naabriga koostööd teha, et puhkaja lisaks öömajale ka meelelahutusest osa saaks. Nii teevadki koostööd Rakvere teater ja majutusasutus, mis pakub nende majas peatujatele teatripileteid sisaldavat ööbimispaketti. Või siis saadab majutusasutus oma kliendid soodsamalt veekeskusesse.

Aastakokkuvõtted näitavadki, et kultuur on inimesele tähtis ning raskemal ajal vajab hing selle tuge enamgi kui lahedamail päevil. Rakvere teater rõõmustab, et mullu vaatas etendusi ja osales muudel ettevõtmistel viie Rakvere linna jagu inimesi.

Et teatri publikunumbrid on kümnendi parimad, annab tunnistust sellest, et sealsetel lavalaudadel räägitakse inimestele olulistest teemadest nõnda, et see puudutab.

Teatrilegend Kaarel Ird ütles, et publik hääletab jalgadega. Rakvere, Virumaa ja kogu Eesti rahvas on avaldanud Rakvere teatrile toetust, poolehoidu ja lugupidamist.

Samuti kinnitavad kordaläinud aastat muuseumid. Külastajaid oli enam kui mullu ning neilgi on omamaiste huviliste osakaal tõusuteel. Järelikult on muuseumidel olnud pakkuda külastajatele köitvaid näitusi ja üritusi. Nende vastu on tekkinud huvi ja usaldus, mistõttu tahetakse sinna taas tulla ja ka oma külalised kaasa võtta.

Hobupäev Palmses, põrgu Rakvere linnuses, puupäevad ja öömuuseum Sagadis on leidnud koha inimeste südames ja reisiplaanides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles