Kaitse veetorusid pakase eest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruumis, kus on veearvesti, peab olema vähemalt +2 kraadi.
Ruumis, kus on veearvesti, peab olema vähemalt +2 kraadi. Foto: Ants Liigus

Saabunud krõbe külm võib kaasa tuua ebameeldiva üllatuse – vesi torustikus jäätub ja suuremate miinuskraadidega pole ime, kui toru pinnases lõhki läheb. Eesti Vee-ettevõtete Liit (EVEL) soovitab vanad veetorud üle kontrollida ja probleemsed kohad käepäraste vahenditega soojustada.

“Eriti tasuks probleemile tähelepanu pöörata neil, kellel on torustikuga juba varem probleeme ette tulnud. Tõenäosus, et toru kinni jäätub, on külmal lumevaesel perioodil kindlasti suurem,” rääkis Eesti Vee-ettevõtete Liidu tegevjuht Vahur Tarkmees.

Ehitusnormide kohaselt tuleb vee- või kanalisatsioonitoru paigaldada allapoole maapinna külmumise piiri, kuid vanemate hoonete ümbruses on mullakiht sageli paigast nihkunud või õhenenud. Külmanõrkadeks kohtadeks on enamasti sissetallatud või -sõidetud teed, toru sisseviik hoone vundamendi juures, külm kelder või külmad välisseinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles