Ratastel veedetud elu: mis kihutab rändurit teele?

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külma kliimaga polnud rändur siia saabudes arvestanud. Eesti sõbrad aitasid ta aga Maarjamaa motiividega sooja salli, mütsi ja kinnastega hädast välja.
Külma kliimaga polnud rändur siia saabudes arvestanud. Eesti sõbrad aitasid ta aga Maarjamaa motiividega sooja salli, mütsi ja kinnastega hädast välja. Foto: Marianne Loorents

Kõik, mida ilmahulkur Steve Gisler õnneks vajab, on väike karavan ja tee autorataste all. Sest kui rändur liialt kauaks pidama jääb, hakkab tema silme ees lahti hargnema kurbmäng minevikust, mis sunnib meest elu raskeimat aega uuesti läbi elama.

Steve Gisler sündis 1947. aasta 6. veebruaril, kolm aastat pärast Normandia dessanti. Tema kodukoht on sõjast raputatud Inglise sadamalinnake Portsmouth. Töölisperel nappis raha ja reisimine oli luksus, millest Steve võis vaid unistada. Ometi lõi temas lõkkele kirglik rännuhuvi.

Nõnda asus inglane juba 21aastaselt tööle veoautojuhina ja tal õnnestus vahel teha mõni tööots välismaal. Pärast seda sai Steve tööd reisibussijuhina, hiljem aga juba giidina. Mees on pea terve elu mööda Euroopat ringi sõitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles