Suurkuju Georg Lurichi skulptuuri avamine takerdus

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Legendaarse Georg Lurichi pronksskulptuur on küll valmis, kuid suurmehe sünniaastapäevaks see Väike-Maarjasse püsti ei saa.
Legendaarse Georg Lurichi pronksskulptuur on küll valmis, kuid suurmehe sünniaastapäevaks see Väike-Maarjasse püsti ei saa. Foto: Marianne Loorents

Ilmakuulsa Georg Lurichi sünnist möödub aprillis 140 aastat, kuid plaan avada Väike-Maarjas tema auks skulptuur, on läbi kukkunud.

Praeguseks on selge, et vaatamata headele kavatsustele, suurmehe pronkskuju  tema sünniaastapäevaks sünnikoha keskplatsile ei valmi. “Legendaarse rammumehe kuju püstitamine on oluline ja monument mingil ajal kindlasti rajatakse,” nentis Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla. Praeguseks veel ei ole teada, millal skulptuur paika saab.

Indrek Kesküla selgitas, et Lurichi kuju paigaldamine on ainult üks osa töödest. Projekt näeb ette keskväljaku ümberkujundamist tervikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles