Abi peaks hakkama kaitset vajavate lasteni jõudma kiiremini

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitseüksuse ida piirkonna meeskonna liikmed Maarika Tarum (vasakult), Marika Laanemäe ja Kristeli Peri on valmis appi minema ida piirkonna lastekaitse- ja sotsiaaltöötajatele.
Lastekaitseüksuse ida piirkonna meeskonna liikmed Maarika Tarum (vasakult), Marika Laanemäe ja Kristeli Peri on valmis appi minema ida piirkonna lastekaitse- ja sotsiaaltöötajatele. Foto: Marianne Loorents

Eri valdkondade ametnikud peaksid lapsi puudutavas hakkama koos toimima nagu Šveitsi kell, ütleb sotsiaalkindlustusameti juht Juta Saarevet. See on üks põhjus, miks alates sellest aastast on Eestis neli lastekaitseüksust.

Sotsiaalkindlustusameti (SKA) peadirektor Juta Saarevet rääkis, et meil on piirkondi, kus lastekaitsetööd on tehtud väga hästi, kuid Eestis tervikuna on ka spetsialistide seas teadlikkus väga erinev – lastekaitseüksuste loomine tähendabki lastega töötavatele ametnikele täiendavaid võimalusi nõu ja abi saada.

Lastekaitseüksuse nõunik Viola Läänerand märkis, et Eestis on omavalitsusi, kus ühel sotsiaaltöötajal tuleb tegeleda nii vastsündinute kui eakate inimeste muredega – kui peaks ette tulema spetsiifiline juhtum lastega, siis saab uue üksuse kaudu talle nõu ja abi anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles