Lumehelbeke tuleb armastust otsima

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peategelasi mängivad Vassili Alfjorov ja Irina Marjapuu.
Peategelasi mängivad Vassili Alfjorov ja Irina Marjapuu. Foto: Teater Tuuleveski

Rakvereskii teatr predstavlajet Vene eri leiab aset teisipäeval, 19. jaanuaril kell 12 Rakvere teatri väikeses saalis. Sarja “RT esitleb” külaline on Jõhvi teater Tuuleveski Eili Neuhausi lavastusega “Lumehelbeke” / “Snegurotška”.

Tegemist on Aleksandr Ostrovski näidendil põhineva looga, mida mängiti mullu Rakvere teatris, kuid sootuks teistsuguse lavastusega. Kaasatud on nii nukud kui näitlejad. Külakostiks kaasa toodud “Lumehelbekest” mängitakse vene keeles. Kuna teksti on vähe ja muusikat palju, soovitab teater etendust ka eesti lastele vene keele tunni raames. Lavastaja Eili Neuhaus usub, et armastuses ei olegi sõnu vaja, pigem on vaja muusikat. Just armastuse ja õnne otsingutest tema “Lumehelbekese” versioon kõnelebki.

“Lapsi ei huvitagi väga keel, vaid see teine sõnum keeles, mida täiskasvanud enam ei mõista: kes on hea, kes halb, kes mida tahab, mis on elus tähtis. See ei pea alati olema sõnades väljendatud. Appi on võetud nukud ja see keel on väga mõistetav. Ehkki räägitakse vene keeles, räägib lugu üldinimlikus keeles,” kõneles lavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles