Pihlaka kondiiter tähistab täna sünnipäeva

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihlaka kondiitrid Ott, Marko ja Irina täna hommikul Rakveres Parkali tänaval asuvas tsehhis torte valmistamas.
Pihlaka kondiitrid Ott, Marko ja Irina täna hommikul Rakveres Parkali tänaval asuvas tsehhis torte valmistamas. Foto: AS Pihlaka

Täna, 27 aastat tagasi asutas Arvo Saul, praegune AS Pihlaka tegevjuht ja omanik Pihlaka eelkäija, kooperatiiv Pontsu, kus valmistati pirukaid ja saiakesi. 1993. aastal asutati AS Pihlaka.

Pihlaka kondiitris valmistatakse igapäevaselt ca 200 erinevat sorti kondiitri- pagaritoodet, šokolaadikomme ja ca 100 erinevat kulinaariatoodet.

Ettevõtte müügikäibed on kasvanud aasta- aastalt. 2014 oli müügikäive ligi 4 miljonit eurot, 2015 aasta möödus samuti tõusvas joones. Asis Pihlaka annab tööd 130le inimesele.

Kokku on Pihlakal 6 kauplust-kohvikut, neist kaks Rakveres, kolm Tallinnas ja üks Tartus.

Lisaks erinevatele kauplustele, kohvikutele ja ettevõtetele müüb Pihlaka oma tooteid ka suurtes kaubanduskettides nagu Selver, Rimi, Coop jm. Kõige rohkem ostetakse Pihlaka tooteid aga ikka oma kauplustest ja kohvikutest.

AS Pihaka peab oluliseks toetada kohalikku kogukonda. Pihlaka on  igal aastal märkimisväärselt toetanud kohalikku sporditegevust, laste ja täiskasvanute üritusi, vähemkindlustatud peresid ja suurperesid, Toidupanka ja lastekodu.

Pihlaka kondiiter on võitnud kuulsust eritellimustortide, sealhulgas pulmatortide tegijana, mille tõestuseks on tiitel Aasta Tegija alates 2007-st aastast (www.pulmad.ee rahvahääletuse põhjal).

Pihlaka kondiiter Jana Kimmel saavutas 2011. aastal võistlusel Eesti kondiiter 2011 esikoha.  2013.aastal said meie kondiitrid Eesti kondiitrite võistlustel nii 1. kui ka 2. koha. Väljaõpetajaks ja võistlustööde juhendajaks oli Arvo Saul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles