Tänasest võib Peipsi ja Narva veehoidla jääle minna maastikusõidukiga

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv
Peipsi järv Foto: Aarne Mäe

Alates 11. jaanuarist on lubatud Peipsi ja Narva veehoidla jääle minna ka maastikusõidukiga.

Alates 11. jaanuarist on lubatud väljumine jalgsi ning maastikusõidukitega Peipsi järve jääle kogu Ida-Viru maakonna piires kuni piirirežiimi alani. Samuti on 11. jaanuarist lubatu minna  Narva veehoidla jääle jalgsi ja maastikusõidukitega (ATV ja mootorkelk) Kulgu sadamast 2,5 km ulatuses ülesvoolu kuni 1 km kaugusele Eesti Vabariigi poolsest kaldast, kuid mitte lähemale ajutisele kontrolljoonele kui 50 m.

Peipsi järve jääl on keelatud minna ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 300 meetrit ja Narva jõe suudmealale lähemale kui 1 kilomeeter. Narva veehoidla jääl on keelatud minna ojade ja jõgede suudmetele lähemale kui 200 m.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Indrek Püvi meenutab, et maastikusõidukiga jääle minnes on kohustuslik väljumine registreerida. Seda saab teha veebirakenduses piiriveekogu.ee, kus pärast esmakordset registreerimist saab oma veeleminekust ja järvelt tulekust teada anda vaid lühisõnumi abil. Lisaks saab väljumise registreerida ka lähimas kordonis.

„Enne jääle minekut hinnake adekvaatselt oma tervislikku seisundit ja füüsilisi võimeid, et vältida endale liiga tegemist. Jääle minnes tuleks lisaks kalastusvarustusele kaasa võtta ka täis laetud mobiiltelefon, milles on kordoni kontaktnumber. Lisaks tuleks enda turvalisuse tagamiseks kaasa võtta ka navigatsioonivahend, jäänaasklid ja päästevest,“ lisas Püvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles