Teatritegijad arutlevad valikute üle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teatrisõbrad on oodatud täna kell 14 osalema Eesti Teatri Agentuuri ja Eesti Etendusasutuste Liidu (EETEAL) jagatud mõtete sarja kohtumisel “teater | valik”.

Seminariga tähistatakse EETEALi 25. sünnipäeva ning seetõttu räägitakse teatrimaastikul tegutsejate valikupõhimõtetest. Kas valikuid mõjutab eelkõige sisemine või väline sundus? Kas valikud on kunstilised või rahalised? Kas eelistada vabakutselisust või tööd repertuaariteatris? Kas valik teha teatrit Eestis toob kaasa reaalse võimaluse sotsiaalselt olulisteks tegudeks?

Teemapäeval kõnelevad õiguskantsler Ülle Madise, moedisainer-kostüümikunstnik ja Tallinna linnateatri peakunstnik Reet Aus, etenduskunstnik Kaja Kann, muusikaline kujundaja ja näitleja Ardo Ran Varres, näitleja ja lavastaja Hendrik Toompere, ERRi kultuuriuudiste toimetaja Reet Weidebaum, EETEALi tegevjuht Monika Larini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles