Lätis hukkus Vergi külaga seotud ehitusärimees Mati Heinsar

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Heinsar.
Mati Heinsar. Foto: Kristel Kitsing

Eile juhtus Lätis Liepaja maanteel raske liiklusõnnetus, milles hukkus ehitusärimees Mati Heinsar. Õnnetus toimus Liepaja maantee 79. kilomeetril, kus Heinsare juhitud Mercedes põrkas kokku silokoormat vedanud traktoriga.

Vergiga tihedalt seotud ettevõtja lasi külla ehitada Vergi Maja, mis avas uksed 2012. aastal kalurite päeva ajal.

Majja seadis ennast esialgu sisse Meie toidupoodide ketti kuuluv kauplus, mis praeguseks on oma uksed seal juba sulgenud. Samuti sai hoonesse ruumid Vergiranna Selts, et seal oma tegevusi eest vedada. Praegu asub hoones külalistemaja.

Möödunud aasta oktoobrikuus tunnustas Lääne-Viru maavalitsus Heinsaart tunnuskirjaga selle eest, et ettevõtja rahastas enam kui 11 000 euroga muusikainstrumentide ostu Lääne-Virumaa üheksale huvikoolile, sealhulgas Rakvere muusikakoolile.

Sellega andis ettevõtja oma panuse Eesti riigi 100 aasta juubeli raames algatatud projekti “Igal lapsel oma pill”, mis on kantud unistusest, et kõik lapsed, kes soovivad, saaksid tunda rõõmu pillimängust. Tegemist on ühiskingitusega Eesti vabariigi 100. sünnipäevaks, mille eesmärk on koostöös riigi, erasektori ja muusikasõpradega uuendada lastele ja noortele muusikaõpet pakkuvate koolide ja asutuste pilliparke.

Mati Heinsar ütles toona tunnustust vastu võttes, et pillide soetamisse panustamine on seotud tema enda sünnipäevaga.

“Tundsin, et ma ei taha sünnipäevaks midagi saada, vaid tahaksin sel päeval kellelegi hoopis midagi anda,” lausus ta.

Lisaks külaelu arendamisele on Heinsar tegutsenud ehituses ja kinnisvaras.

Viimased paarkümmend aastat tegutses Heinsar ehituses ja kinnisvaras, juhtides näiteks Heinla Ehitust, Mave Varahaldust, Masti Maja ning mitmeid teisi firmasid. Heinsar oli tuntud suure motoentusiastina ning on olnud ka Eesti mootorrattaspordi föderatsiooni president, kirjutab Delfi Ärileht.

Postimehe andmeil said viga ka mõlemad traktoris viibinud inimesed. Kõik ohvrid toimetati haiglasse.

Esialgseil andmeil võis liiklusõnnetuse põhjustada vale kiiruse valik. Samas ei välista võimud, et oma rolli mängisid libedad teeolud, mistõttu võis traktor kalduda vastassuunda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles