Liisa Oviir: Ida-Virumaa töösturid on eeskujuks

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Oviir.
Liisa Oviir. Foto: Liis Treimann/Postimees

Ettevõtlusminister Liisa Oviir avaldas täna Ida-Virumaa tööstusettevõtetega kohtudes heameelt, et Ida-Viru ettevõtjatel on julgust riskida ning ambitsioonikaid plaane teha.

„Kui Saksamaal räägitakse tööstuse uuele tasemele viimisest, siis võin uhkusega öelda, et Eestis ettevõtjad ei räägi, vaid teevad,“ ütles minister Oviir.

Ta lisas, et täna nähtud Westaqua-Invest OÜ on ettevõte, mis panustab arendustegevusse ja innovatsiooni kaasates selleks teadlasi Eestist Tartu Ülikoolist, aga ka Peterburist ning teeb koostööd kohalike kutsekoolidega, olles sellega eeskujuks paljudele ettevõtjatele.

Lisaks kohtus minister SA Ida-Virumaa Tööstusalade Arenduse tegevjuhi Teet Kuusmikuga, kellega räägiti maakonna tööstusalade arendamisest.

Oviir märkis, et arvestades põlevkivitööstuse keerukat olukorda, peab tegelema aktiivselt alternatiivsete tööandjate toomisega Ida-Virumaale. „Sihtasutus on teinud väga head tööd ning planeerinud oma tööd just nii ambitsioonikalt nagu seda peaks tegema kogu avalik sektor,“ ütles minister.

Tänase Ida-Virumaa visiidi raames külastas minister veel ka Sillamäe soojuselektrijaama, Molycorp Silmetit, betoonitootjat Liisbet Invest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles