Vanurite röövimise korraldamises süüdistatava autos oli alalise koha leidnud kööginuga

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna jätkus Rakvere kohtumajas vanurite röövimisega seotud protsess, kus kolme alaealise noormehe kõrval oli süüpingis 52aastane Helyse Karu, keda süüdistatakse kahe röövi korraldamises.

Süüdistuse kohaselt tegi Helyse Karu mullu jaanuaris kahele alaealisele noormehele ettepaneku minna röövima Väike-Maarja vallas elavat eakat naist. Noormehed nõustusid, kaasa kutsuti ka kolmas semu, samuti alaealine.

23. jaanuari õhtul viis Karu poisid oma sõiduautoga väljavalitud ohvri elukoha lähedale teeotsa, juhendas neid ning jäi poisse ootama. Poisid sisenesid naise majja ja võtsid vägivallaga ähvardades 400 eurot. Röövitud raha jaotati neljaks.

Täna andsid kohtus ütlusi tunnistajad. Nende jutust nähtus, et üks poistest asetas röövimise ajal noa vanuri kõrile. Kööginuga, tera pikkusega 10-15 sentimeetrit, olevat leidnud alalise koha Karu sõiduautos, kõrvalistuja istmetaskus.

Karu süüdistatakse veel selles, et tegi mullu 27. jaanuaril Rakveres kahele alaealisele poisile ettepaneku minna röövima Vinni vallas elavat vanainimest. Poisid jäidki ettepanekuga nõusse. Samal päeval sõidutas Karu nad oma autoga kannatanu maja lähedusse ja tegi autos sukkpükstest kummalegi poisile maski näo varjamiseks.

Sisenedes korterisse nõudis üks poistest noaga ähvardades kannatanult raha. Kannatanul külas olnud eakal õel õnnestus rünnak tõrjuda ja seepeale jooksid poisid Karu autosse.

Süüdistatav Helyse Karu on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud.

Alaealisi poisse süüdistatakse röövimises ja varguses. Süüdistuse kohaselt tungisid poisid mullu 25. veebruari õhtul lukustamata autoukse avamise teel Vinni vallas maja hoovi pargitud sõidukisse Ford Transit ning võtsid sealt ülafreesi koos freesterade komplektiga, höövli, lintlihvija ja haakeseadme turvaluku, tekitades kannatanule kahju kokku 632 eurot.

Istung jätkub reedel. Siis kuulatakse süüdistatavate ütlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles