Käsmus vaieldakse taas sadama üle

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsmu sadama eskiis. Nii näevad sadamat Vihula vallavalitsus ja MTÜ Käsmu Majaka sadam.
Käsmu sadama eskiis. Nii näevad sadamat Vihula vallavalitsus ja MTÜ Käsmu Majaka sadam. Foto: Vihula vallavalitsus

Käsmu sadama arendamisel on laual kaks konkureerivat eskiisi, mille üle vaieldakse juba pikemat aega. 10. veebruaril lajatatakse need rahva ette.

MTÜ Majaka Sadam, mille taga on meremuuseumi naabruses elav perekond Hääl, soovib näha uhke arhitektuurilahendusega suuremat sadamakompleksi. Samasugust lahendust näeb ka Vihula vald.

Käsmu meremuuseumi sõbrad aga leiavad, et Majaka Sadama eskiis on liiga pompoosne ega sobi sellesse keskkonda, kuigi seda on mitu korda ümber tehtud.

„Küsimus pole mitte sadama keelustamises, vaid planeeringu mastaapides. Vahe on nagu suure kaubanduskeskuse ja miljöösse sobiva väikepoe vahel. Käsmusse tullakse ja tahetakse tulla sellepärast, et ta on Käsmu, mitte seepärast, et siin on suur ja moodne sadam,“ seletas Käsmu meremuuseumi peremees Aarne Vaik.

Alternatiiviks pakub Käsmu meremuuseum koos rannakaluritega oma nägemuse sadama arengust.

Eskiisprojektide väljapanek toimub 26. jaanuarist kuni 9. veebruarini Vihula vallamajas. Käsmu sadama detailplaneeringu avalik arutelu leiab aset 10. veebruaril kell 17 Võsu rannaklubis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles