Kaisukad lustisid öösel Väike-Maarja muuseumis

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu reedet lustisid Väike-Maarja gümnaasiumi algklasside õpilaste kaisulemmikud Väike-Maarja muuseumis.

“Lapsed teavad küll, mida nende kaisuloomad kodus tuttavas ümbruses teevad, kuid kuidas on öösel ja muuseumis. Kus on teisi põnevaid tegelasi ja esemeid, mida loomad varem näinud ei ole. Seda kõike saime teada,” rääkis Väike-Maarja muuseumi juhataja Marju Metsman.

Nii magasidki kaisuloomad päevaund muuseumi talutoas, et õhtul, kui pimedaks oli läinud, üles ärgata ja muuseumit avastama asuda. Loomade tegevust jäädvustasid fotograafid, et hommikul lastele näidata, mida põnevat nende kaisuloomad öösel avastasid ja keda kohtasid.

"Esimesel korrusel koguti ka tarkusi: loeti lühilugusid Märt Meose õppematerjalidest, arvutati arvelaua abil, prooviti sulega kirjutamist," rääkis  Väike-Maarja muuseumi juhataja Marju Metsman.

Ta teadis, et paljudele loomadele pakkusid avastamis- ja äratundmisrõõmu vanad õppeplakatid, gloobuse abil püüdsid Jääkaru, Pingviin ja Känguru seletada kaaskonnale oma päritolu.

"Seltsitoas prooviti pillimängu, isand Hiir esines andunud fännidele lastelauluga “Hiir hüppas”. Karu ja Käsna-Kalle püüdsid ka veidi mardipäeva kombeid jäljendada, maskeerides end loomamaskidega," teadis Metsman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles