Viimast päeva saab esitada kandidaate kultuurisõbra tunnustusele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel täna saab esitada kultuurisõbra tiitlile sobivaid inimesi. 2013. aastal pälvis tiitli ka David O`Brock.
Veel täna saab esitada kultuurisõbra tiitlile sobivaid inimesi. 2013. aastal pälvis tiitli ka David O`Brock. Foto: Meelis Meilbaum

Täna saab viimast päeva esitada kandidaate 2015. aasta kultuurisõbra tiitlile.

Kultuuriminister Indrek Saar kuulutas detsembris välja konkursi "Kultuurisõber 2015", et selgitada välja kultuurivaldkonda aasta jooksul toetanud eraisikud, asutused, ettevõtted ja organisatsioonid. Kandidaate saavad esitada kõik kultuurivaldkonnaga kokku puutuvad organisatsioonid. Kultuuriministeerium on kultuurisõpru tunnustanud alates 2012. aastast.

Saar ütles konkurssi välja kuulutades, et vabatahtlikust panusest sõltub üsna suuresti kultuuri elujõulisus. Ministri sõnul tunnustab riik kõiki kultuuri toetavaid eraisikuid, kogukondi ja ettevõtjaid, keda on aastatega üha rohkem.

Kandidaatide hulgast valitakse välja kultuurisõbrad ning kolm peapreemiat ehk aasta kultuurisõpra. Kultuuriminister kuulutab konkursi laureaadid välja traditsioonilisel kultuurisõbra tseremoonial 16. veebruaril, mis on kantud merekultuuriaasta mõttest.

Mullu pälvisid aasta kultuurisõbra tiitli AS Tallink Grupp, Premia Tallinna Külmhoone AS ja ettevõtja Ahti Heinla.

2013. aastal sai kultuurisõbra tiitli ka David O`Brock.  Tiitli saajatele kingiti tookord Rakverest pärit disaineri Kärt Ojavee helendava taiese “Undefined useful object” (“Määratlemata kasulik objekt/asi”).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles