Kuidas külalistega ümber käia

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teie trepikotta kolisid uued naabrid. Teile tulevad külalised hästi kaugelt maalt. Teie poeg võtab naise ja ees seisab ämmade-äiade esimene ühine õhtusöök teie pool. Mida pakkuda?

Orienteeruge külaliste maitsele. Eksootilise kokaraamatu roogade katsetusi jagage vanade heade sõpradega (kes teie äpardustesse huumoriga suhtuvad), erakordsete külaliste puhul vältige eksperimente. Külaliselt ei sobi küsida, miks ta teie pakutud napsile-õllele eelistab mittealkohoolset jooki. Kui ta ise ütleb, kuulake ära – ei sobi peale käia: “Mis mees sina oled!” Lambaliha, neerukaste või libekala võib ju teie lemmik olla, kuid nõuda sama külaliselt ... Alati võib varem külalise maitse vastu huvi tunda – mida ta eelistab, kas liha, kala vm. Säästa tuleks teda raskustest või ebamugavusest (näiteks pulkadega sushi söömine).

Külalist võib üllatada tema enda rahvustoiduga, kuid siin on väik erisk, kui esimest korda proovite: teil puudub ettekujutus, kuidas see roog peaks välja nägema. Olen kohanud ka teist äärmust – pakkuda vaid oma rahvusroogi. Isegi kõigil eestlastel ei lähe kaerakile ja kama kurgust alla, milleks siis võõramaalasi sundida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles