Loomehäkkerid näpivad “Sipsikut” ja heliloomist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas 29.–31. jaanuaril esimest korda toimuv Loomehäkk, mis võtab teiste seas ette “Sipsiku” ja ERMi targad piletid, hakkab oma Facebooki-lehel välja pakkuma ideid, milliseid digirakendusi kahepäevasel loomevaldkondade hackathon’il arendada.

Välja on käidud mõte häkkida 2018. aastal valmivale Sipsiku-multikale meedialisasid, uue ERMi hoone targa pileti süsteemi ja heliloomisrakendusi mobiiltelefonidele.

48tunnisel Loomehäkil arendavad kohapeal tekkivad meeskonnad lihtsaid digitaalseid rakendusi loomevaldkondadele filmist muuseumideni ja disainist festivalideni. Loomehäki rohkem kui 15 partnerorganisatsiooni eksperdid pakuvad ürituse Facebooki-lehel lühiklippides välja mõtteid, milliseid lahendusi nad ise vajaksid. Parematel osalejatel avaneb võimalus loodud rakenduste baasil partneritele ka tegelikult teenuseid osutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles