Puidu põletamine Narva elektrijaamades ergutab Eesti majandust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väheväärtuslik puit läheb elektrijaamas kütteks.
Väheväärtuslik puit läheb elektrijaamas kütteks. Foto: Liis Treimann/Postimees

Eesti Erametsaliit tervitab valitsuse otsust muuta taastuv­energiaga seonduvaid seadusi, mis annab võimaluse Narva Elektrijaamades tulevikus küttepuitu ­põletada. Eesti Erametsaliit on veendunud, et küttepuidu ­kasutamine Narva Elektrijaamades aitab kiiresti parandada tööhõivet meie maapiirkondades ja elavdada majandust.

“Energiapuidu kasutamisest võidavad just meie oma Eesti inimesed. Puitkütuse varumise ahelas osaleb vähemalt kümneid kordi rohkem inimesi kui teiste taastuvenergia lahenduste puhul,” selgitas Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees Ants Erik.

Eesti aastane raiemaht on praegu alla 10 miljoni tihumeetri, kuigi metsanduse arengukava näeb aastaseks mahuks ette stabiilselt 12–15 miljonit. “Möödunud aastal erametsades 15–25% võrra kukkunud raiemahu tagajärjel kadus metsandussektoris 2000–3000 töökohta ja riigil jäi saamata suur hulk makse,” kirjeldas Ants Erik praegust olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles