Tamsalu elanikke nörritab postkontori sulgemine

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jänedal suleti postkontor juba peaaegu aasta tagasi.
Jänedal suleti postkontor juba peaaegu aasta tagasi. Foto: Meelis Meilbaum

Alates seitsmendast märtsist kolib Eesti Post Tamsalu valla postiteenused Tamsalu südames asuvast Koidu tänava majast linnaserva Meie Poodi, kuhu loob postipunkti.

See aga ärritab mõningaid linna elanikke, kes Virumaa Teatajale oma nördimusest teada andsid. “Miks sulgeb Eesti Post toimiva ja suure külastatavusega postkontori ja viib selle üle Meie kauplusesse, kus käib vähe rahvast?” seisis maakonnalehele läkitatud kirjas. Pahaste elanike sõnul jääb kaotajaks rahvas, kelle elu tehakse raskemaks. “Eesti Post võib ju väita, et midagi ei muutu, aga muutub küll. Miks vald Tamsalu rahva eest ei seisa?” küsivad nad.

Tegemist on aga äritehinguga, mille vastu vallal suurt midagi ette võtta ei ole. “Loomulikult saan ma inimeste murest aru,” rääkis Tamsalu vallavanem Riho Tell. “Mina eelistaksin ka suurt avarat postkontorit, kuhu kõik inimesed ilusti ära mahuvad, selle asemel et kuskil poeleti taga trügida.”

Vallavanem on Eesti Posti esindajaga kohtunud. “Küsisin tema käest, kas meie protest muudaks midagi. Tema väitis, et sellel ei oleks mõtet, äri läheb ikka omasoodu,” rääkis Tell, kelle sõnul on Eesti Post lubanud, et postipunktis pakutakse samu teenuseid kui varemalt postkontoris.

Omniva kommunikatsioonijuhi kohusetäitja Erki Varma kommenteeris asukohavahetust nii, et Eesti Post otsib jätkuvalt koostööpartnereid, kes oleksid huvitatud postiteenuste osutamisest, ning partnerina nähakse teenindusasutusi, mis on avatud uuendustele ning valmis postiteenuseid osutama vähemalt viiel päeval nädalas.

“Tamsalu vallas on Eesti Posti partneriks Tamsalu Meie Pood,” ütles Varma. “Postipunkt võtab kuuel päeval nädalas vastu saadetisi ja ajakirjandustellimusi ning müüb vajalikku postikaupa.”

Postipunktist saab ka kätte saadetisi, teha sularaha sissemakseid ja maksta arveid. Lisaks tõi Erki Varma välja, et kui inimene elab lähimast postkontorist või postipunktist kaugemal kui viis kilomeetrit, on kirjakandja tellimine talle tasuta.

“See, et postiteenused liiguvad kulude kokkuhoiu ja parema kättesaadavuse huvides postiettevõttele kuuluvatest postkontoritest välja, on ülemaailmne trend, seda teed on mindud Saksamaal, Taanis, Soomes,” ütles Varma.

Postipunkti esimene tööpäev on seitsmendal märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles