Pood karmides loodusoludes toimetavatele meestele

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes on Kaido Goutt?
Kes on Kaido Goutt? Foto: Meelis Meilbaum

Rakveres on alates kolmapäevast avatud üks isevärki pood, kust leiab nii 1950ndatel Bulgaarias õmmeldud villaseid sõdurimantleid, ameeriklaste kõrbesaapaid, brittide politseikiivreid kui ka näiteks Rootsi armee tarbeks tehtud keevituskomplekti.

Rakvere Rakmed avanud Kaido Goutt selgitab, et kui näiteks Afganistanist tulevad sõdurid tagasi, siis ei ole neil logistilist võimalust kogu varustust kaasa võtta ja kodus poleks neil seda ka kuskile panna. “Nii et neil on võimalus kas kõik kohapeal hävitada või ostavad kaltsukad suhteliselt heade hindadega selle nende käest ära,” räägib Kaido Goutt.

Kui üks missioon lõpeb, tekib turule kaup – osa sellest on kasutatud, osa laos seisnud. Aga kuidas leida üles vabaks jäänud militaarkraam, mis vedeleb Ukrainas või Afganistanis või mõnes laos, ongi kunst, mille Gouttide pere on põlvkondade jooksul omandanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles