Linnavõim meenutas: lollused on ellu viimata

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavolikogu aseesimees Aleksandr Holst (paremal) kuulab endiste volinike Sven Preesi, Oleg Grossi, Tõnu Pajo (omaaegne linnavalitsuse liige) ja Tarmo Lindmaa meenutusi ajast, mil nemad otsustasid elu üle Rakveres.
Rakvere linnavolikogu aseesimees Aleksandr Holst (paremal) kuulab endiste volinike Sven Preesi, Oleg Grossi, Tõnu Pajo (omaaegne linnavalitsuse liige) ja Tarmo Lindmaa meenutusi ajast, mil nemad otsustasid elu üle Rakveres. Foto: Meelis Meilbaum

25 aastat tagasi olid Tallinna tänavatel barrikaadid, Riias ja Vilniuses voolas veri. Rakvere linnajuhid Tiit Kullerkupp ja Mihkel Juhkami sõitsid aga ajastule kohaselt musta Volgaga Tallinna linna iseseisvust nõutama.

Kunagine Rakvere linnapea Tiit Kullerkupp, kes tollaste segaste seaduste tõttu oli samal ajal ka linnavolikogu esimees, meenutas, et see oli ka tolle linnavalitsuse musta Volga ainuke sõit.

“Tänu Rakvere kelnerite abile õnnestus Volga vahetada Žiguli ja Moskvitši vastu, mis oli linnavalitsuse jaoks märksa tulusam,” lausus Kullerkupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles