Tamsalu vallas on hea elada

Urmas Nõmmik
, teoloog, Tartu ülikooli dotsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Nõmmik.
Urmas Nõmmik. Foto: Internet

Pealkirja kohta võiks esitada kriitilise küsimuse, sest eks kuulsime ju läinud sügisel nii mõndagi teadet ärevast poliitilisest tegelikkusest Tamsalu vallas. Inimesed lahendavad muresid, kuidas oskavad ja jaksavad, ning väikses kohas juhtub ikka mõnikord hõõrumist. Aga ka leppimist. Kus seda siis ei juhtuks?

Aga ennäe imet, mulle Tamsalus ja seda ümbritsevas vallas elada meeldib. Mitmel põhjusel. Esiteks on rongiliikluse revolutsioon ehk tihe sõidugraafik põhimõtteliselt muutnud Tamsalu asukohta Eesti kaardil. See on ainus koht Eestis, kust jõuab tunni ajaga nii Tartu kui Tallinna kesklinna. Ehkki Tartus töötava inimesena on Tamsalu minu jaoks Tartu eeslinn, naudin ka võimalust jõuda Tapale 11, Baltimaade suurimasse ostukeskusesse Ülemistel 50, lennujaama 60 ning reisisadamasse 75 minutiga. Praegugi käib Tamsalust väljapoole tööle arvestatav hulk elanikke, kes siit ära kolida ei soovi, aga pole kahtlustki, et lähiaastatel nende inimeste hulk kasvab. Kui harv rongiliiklus viib inimesi tavaliselt minema, siis tihe rongiliiklus toob neid juurde. Ja seda on juba märgata.

Teiseks on Tamsalu infrastruktuur ja teenuste kvaliteet vähemalt keskmiselt head, kui mitte sellest isegi paremad. Vallaelanike aastakümnetepikkuse töö tulemusena on siin tervisekeskus, suurepärane spordikeskus, üks maakonna väheseid siseujulaid, raamatukogu, kulunud, aga paljudele armas kultuurimaja, korras tänavad, arvukalt jalutamis-, sörkimis-, suusatamis- ja muid võimalusi. Tuntud on Uudeküla suurepärane uisu- ehk hokiväljak. Mul on hea meel, et mu lapsed on saanud käia väga heas lasteaias ning et praegu õpivad nad heas korras, just paraja suurusega ja väga head haridust jagavas gümnaasiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles