Nädala kaja: Mullu oli vägev aasta

Andres Pulver
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Marianne Loorents

Mullu oli vägev spordiaasta. Eesti tasemel vist ehk mitte nii võimas kui mõni eelmine, kuid maakonnas küll – korjas ju sport kogu koore maakonna aasta teo valimisel. Ja otsuse tegite just teie, lehelugejad. Nii et tegemist on rahva tänu ja tunnustusega. Ning see peaks olema kõige suurem ja tähtsam. Epp Mäe murrab matil vastaseid, Tarva jalgpallurid pressisid aga end lõpuks meistriliigasse. Sellega kaotab Rakvere mitte just auväärse tiitli olla Eesti suurim linn, mille meeskond ei ole pärast taasiseseisvumist mänginud jalgpalli meistriliigas. Pisut ainest nuputamiseks – kellele? Õige vastus on, et Võrule.

Loodetavasti ei tule tänavune aasta sugugi kehvem. Hoiame Epule pöialt Rio de Janeiro olümpial. Vutimehed peavad ennast kõvasti ületama, et meistriliiga sootuks tugevamas konkurentsis vee peale jääda. Selleks on vaja kopsakamat rahakotti, sest võistkonda tuleb sel tasemel mängimiseks paratamatult pisut võõraste sulgedega ehtida.

Samas peab vaatama, et jalgpalli-Tarvas ei satuks samasugusesse seisu nagu korvpalli-Tarvas, mis (äkki liigses leegionäride palkamise tuhinas) on sattunud pisukesse võlalõksu. Ja ega korvimeeste tabeliseis, eriti viimaste aastate esitusi vaadates, ju kõige roosilisem pole. See-eest võrkpallurid, keda Rakverega küll paraku peale võistkonna nime väga palju ei seo, on hakanud mitu aastat kestnud mõõnaperioodist tasapisi üle saama ning näitasid eelmisel aastal hambaid paljudele tugevatele vastastele ja trügisid karikasarjas suisa finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles