Kaemus: “Mäleta mind sellisena”, Sabine Durrant

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mäleta mind sellisena”, Sabine Durrant.
“Mäleta mind sellisena”, Sabine Durrant. Foto: Internet

Lizzie Carter on aasta otsa elanud lesena. Enda teada. Ja ka teiste teada. Nüüd juba pigem ainult teiste teada. Sest naise kahtlus, kas Zach ikka hukkus liiklusõnnetuses või mängib ta mingisugust eriti haiget ja julma mängu, luusides kusagil ringi ja pidades Lizziel silma peal, muutub üha tugevamaks.

Mõnda aega usub Lizzie nagu teisedki, et see on üsna sageli esinev posttraumaatiline mõtlemisviis. Nagu sõduril, kes amputeeritud jäsemes fantoomvalu tunneb. Neuropaatiline segasusseisund, väidab politseikonstaabel. Ajutine reaalsustaju kadumine, oletab õde Peggy.

Ajapikku loobub Lizzie oma süvenevatest kahtlustest rääkimast, ehkki need muutuvad järjest häirivamaks. Maamajast on kadunud Zachi kummikud – need ilmuvad välja üsnagi ootamatus kohas. Kummaline jalajälg vaibal. Siin-seal vaevu kuuldav Elvis Costello – Zachi lemmik. Katkine aken ja sohval lebav surnud tuvi. Köögilauale poetatud helepunane huulepulk – jälle Zachi lemmik. Üksteise järel kaduvad nips­asjakesed. Seniilse ema murettekitavad märkused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles