Sära ise ja pane teised samamoodi särama

, Rakvere politseijaoskonna noorsoopolitseinik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kady Tiinas.
Kady Tiinas. Foto: Erakogu

Väljas on maaliliselt kaunis talveilm. Lumi muudab varahommikused ning õhtused väljasviibimised valgemaks. Siiski ei piisa ainuüksi sellest, et olla autojuhtidele küllalt nähtav.

2015. aastal oli Eestis kokku 377 liiklusõnnetust jalakäijatega, milles hukkus 24 inimest. Lääne-Virumaal toimus 145 liiklusõnnetust. Neist kolmeteistkümnes olid osalised sõiduk ja jalakäija. Vigastada sai nendes õnnetustes 11 ning hukkus kaks inimest. Enamik liiklusõnnetusi juhtus asulasisestel tänavatel, mis on suuremalt jaolt valgustatud. Väljaspool asulat leidis aset kolm õnnetust, milles hukkus kaks jalakäijat. Pea pooltel juhtudel oli õnnetuse põhjuseks see, et jalakäijal puudus helkur.

Pimedal ajal või halva nähtavuse korral on raske jalakäijat märgata, kui ta ei kanna helkurvesti või helkurit, ei kasuta taskulampi või mõnda muud valgusallikat. Et selgitada lastele ja õpetajatele helkuri kasulikkust ning muuta nende liikluskäitumist teadlikumaks, viib politsei koolides läbi musta nuku katseid. Katsete eesmärk on näidata lastele liiklust pimedal ajal sõidukijuhi silmade kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles