Fosforiit on see, mis tunneli lõppu helenduse tooks

, Lääne-Viru esimene maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimase aja tõsisemad esiuudised on seotud Ida-Virumaaga ja jätkuva töökohtade vähenemisega põlevkivitööstuses. Ilmselt küsivad paljud, kui tõsine seis on VKGs ja mis Virumaal edasi saab.

Pessimistid on ennustanud, et toornafta hind võibki aastateks madalaks jääda ja veelgi langeda. Selge on ka see, et 50 dollarist allpool hakkab põlevkiviõli tootvatel firmadel raske. Täna on hind alla 30 dollari. Ja VKG pole Ida-Virumaal ju ainus õlitootja. On ju veel ka Kiviõli keemiatööstus, kellel on praegu samuti väga raske. Aga kas keegi kujutab ette, et nii VKG kui ka Kiviõli keemiatööstus peaksid äkki uksed sulgema?

Igasugune katsumus on vastuseks küsimustele, kui hästi oleme kriisiks valmis, kas abinõud, mis ette võetakse, ka toimivad ja mida veel peaks tegema, et olukorrast puhtamalt ja isegi tugevamalt ehk kogemusrikkamalt väljuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles