Tsemenditootjad ootavad ressursitasude langetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kunda Nordic Tsemendi hinnangul tuleks valitsusel kohalikku põlevkivitööstust tabanud kriisi lahendamiseks esimese sammuna langetada ressursi- ja keskkonnatasud 2014. aasta tasemele; praeguse kava järgi jätkub tasude tõus madalatest energiahindadest hoolimata.

“Koostame praegu rahandusministrile kirja, kus leiame, et esimene kõige kiirem leevendus sektorit tabanud kriisi lahendamiseks oleks langetada ressursitasude määra 2014. aasta tasemele, kui lepiti kokku igaaastane viieprotsendiline tõus. See ei ole jätkusuutlik,” ütles Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis Einstein.

Einsteini sõnul läheb ressursimahukate tööstuste maksukoormus igal aastal järjest suuremaks. “See tõuseb igal aasta. Kui meie sihtturgudel on kõik hästi ja toormehinnad on kõrgel, tuleme nendega toime. Kui turgudel käib mingi jõnks, saame kohe löögi. Meil puudub puhver,” rääkis Einstein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles