Sõmeru noorsootööd pärjati kõrgelt

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Laidroo hinnati Eesti parimaks noorsootöötajaks.
Piret Laidroo hinnati Eesti parimaks noorsootöötajaks. Foto: Arvet Mägi

Eile tunnustati Tallinnas noortevaldkonna silmapaistvamaid tegijaid Eestis, parimaks noortekeskuse töötajaks nimetati Piret Laidroo ja aasta kohalikuks omavalitsuseks Sõmeru vald. Aasta sündmuseks noorsootöös valiti Ideede laat.

Piret Laidroo peab Sõmeru vallavalitsuses noorsootöö spetsialisti ametit ja korraldab vaba aja tegevusi MTÜs Sõmeru Start. Tema koordineerimisel on hoogustunud valla noorsootöö ja kujundatud noortekeskuste võrgustik. Piret Laidroo on lükanud käima viis noortekeskust ja tema algatusi on rakendatud ka maakonna teistes noortekeskustes ja projektides.

Sõmeru vallas on vähemalt 15 aastat seatud prioriteediks lapsed ja noored ning seda on tõestatud ka tegudega – valla koolid, lasteaiad ja noortekeskused on renoveeritud ja kaasaegse sisustusega ning töötajatel on sära silmades. Noortekeskusi on vallas praegu viis – Sõmerul, Ubjas, Uhtnas, Vaekülas ja Roodeväljal. Viimase kümne aasta jooksul on noortekeskustest kujunenud külakeskused, kus kogu külarahvas koos käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles