Kingime Eestile vähem omavalitsusi

, vallavanem, reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala vallavanem Leo Aadel.



am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
Haljala vallavanem Leo Aadel. am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Veidi enam kui kaks aastat on jäänud Eesti 100 aasta juubelini. Heaks tavaks on juubilari tänada, õnne, pikka iga ja jätkusuutlikkust soovida. Kombeks on kinkida, midagi mis meeldejääv ja praktiline. Kingime Eestile poole vähem omavalitsusi.

Haldusreformi ellu viia on juba vähemalt seitsmes katse, seekord tundub, et otsustavam kui kunagi varem. Eesmärk on 2017. aasta kohalikel valimistel omavalitsused ühendada vabatahtlikult või liita need sunniviisiliselt.

Reformi tulemusel tekivad tugevamad, haldussuutlikumad ja konkurentsivõimelisemad omavalitsused. Kui ühinenud omavalitsused ka veel omavahel koostööd teeksid, siis oleks sünergiline võit mitmekordne. Lääne-Virumaa omavalitsustel on väga hea koostöökogemus olemas. Olgu see siis aastatetagune ühisametnike ja sotsiaal­transpordiprojektide elluviimine või omanikuõiguste ja -kohustuste teostamine MTÜ Rakvere Haigla ja MTÜ Lääne-Viru Jäätmekeskuse majandustegevuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles