Juhtkiri: korrakaitse tegemata töö

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänase lehe kolmandal küljel oleva looni viis Haljala valla kodulehel olev piirkonnapolitseiniku hoiatus, mis ajendatud asjaolust, et viimasel ajal on Vihula valla eakad inimesed langenud kelmuse ohvriks. Politsei on saanud mitu teadet seal tegutsevast keskealisest naisest, kes mitmesuguseid skeeme kasutades püüab pääseda inimeste eluruumidesse. Tema eesmärk on uurida, kus raha või väärtuslikke esemeid hoitakse.

Politsei andmetel on nüüd Vihula vallas juhtunud, et pärast veel seni tundmatu agressiivse käitumisega naise külaskäiku on eakatelt midagi varastatud. Alustatud on nii väärteo- kui ka kriminaalmenetlusi, kuid korravalvurid nende kohta menetluse huvides täpsemat infot veel ei anna.

Naise käitumismuster ehk politseikeeli kurjategija käekiri oli väga sarnane vanurite röövi korraldamises süüdistatuna kohtu alla antud Helyse Karu tegutsemisega. Seepärast otsustasime asja uurida ja juba esimesel katsel oli täistabamus. Ilumäel oli Karu käinud alles sel kuul. Katki tõmmatud ukse turvakett viitab agressiivsusele ja väärteo tunnusele.

Samuti tuli toimetuse uurimise käigus välja, et mullu oli Ilumäel pärast Karu külaskäiku läinud kahel vanainimesel kaduma rahakott. Karu on aga kohtu alla antud seoses kahe röövi korraldamisega.

Paratamatult tekkis küsimus, miks pole naist vahi alla võetud. Prokuratuur selgitas, et kui Karu hakati eelmisel aastal kuriteos kahtlustama, polnud piisavalt tõendeid, et taotleda kohtult tema vahi alla võtmist.

Kohtus antud ütlustest nähtus, et mullu suvel oli Karu ühte noormeest ähvardanud, et ta teda välja ei annaks, ja samas raha täis kotti lehvitades väitnud, et tal pole põhjust minna vanainimesi röövima. Kohtus tunnistas Karu, et tal pole tööd, kuid on pangas hoius, millest äraelamiseks piisab. Võimalik, et see oligi tõde. Seda vahelduseks paljudele halenaljakatele kohtus räägitud valedele.

Ega siis ei jäägi midagi muud üle kui lasta korrakaitsjatel oma tööd teha ja loota, et Vihula vallas tegutsenud keskealisest naisest kelm nüüd kätte saadakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles