Eesti tahtis keele ära õppinud Vao perele ust näidata

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööandja kinnitusel on albaanlane Almen asjalik ja tubli töömees.
Tööandja kinnitusel on albaanlane Almen asjalik ja tubli töömees. Foto: Meelis Meilbaum

Politsei- ja piirivalveamet andis ühele Vaos elavale perele soovituse hakata kotte pakkima – Eesti neile asüüli ei anna. Pärast ajakirjanduse sekkumist tundub lugu helgemaid toone võtvat.

Asüüli andmisest keelduti vaatamata sellele, et kaks peretütart räägivad omavahel puhtas eesti keeles ning kolmas on Eestis sündinud. Ei huvita kedagi ka see, et pereisa on selgeks õppinud keevitaja ameti ja jõudnud pool aastat seda praktiseerida.

Albaanias kriminaalpolitseinikuna töötanud Almeni vaidlus asüüli pärast politsei- ja piirivalveametiga (PPA) on käinud läbi haldus- ja ringkonnakohtust. Kui kohtud on andnud lootust ja mõlemal korral palunud PPA-l negatiivne otsus uuesti läbi vaadata, siis möödunud aasta lõpul tuli politseilt taas tuttav e-kiri. Veel enne ametliku otsuse saabumist teatas PPA migratsioonibüroo, et kõigi eelduste järgi on see negatiivne – Almen, tema abikaasa Manjola, tütred Amanda (10), Artjona (4) ja Alyssa (1) peavad riigist lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles