Rakvere PÖFFi kohvikukinos linastub Veneetsia filmifestivali võidufilm

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere PÖFFi kohvikukinos linastub Veneetsia filmifestivali võidufilm "Ettevaatust, Iha".
Rakvere PÖFFi kohvikukinos linastub Veneetsia filmifestivali võidufilm "Ettevaatust, Iha". Foto: PÖFF

Teisipäeval, 7. detsembril kell 19 on kinohuvilistel võimalik ArtCafe seminariruumis Rakvere PÖFFi kohvikukino raames tasuta vaadata viienda PÖFFipärlina 2008. aastal Veneetsia filmifestivalil Kuldse Lõviga pärjatud ning avameelsete ja provokatiivsete erootikastseenide eest vasturääkivaid hinnanguid pälvinud Taivani rezhissööri Ang Lee filmi "Ettevaatust, Iha".

Film kajastab tagasihoidliku noore Wong (Wei Tang) elu Teise maailmasõja ajal põgenenuna kodukülast Hong Kongi. Ülikoolis liitub ta patriootliku teatritrupiga ning neist saab kiiresti tihedalt kokkuhoidev sõprade grupp. Wongi jõulised esinemised ergutavad vaatajad vastupanule, kuid trupp väsib peagi oma tegevuse piiramisest lavaga. Neil tekib ohtlik ja julge plaan, mis muudab nende elu igaveseks. Plaani täideviimiseks võrgutab noor Wong mõjuka poliitikategelase härra Yee (Tony Leung Chiu Wai). Kuid nende suhe muutub nii õrnaks ja vahetuks, et tavaliselt ettevaatlik Yee isegi ei kahtlusta, et Wong pole üldse see, kellena ta esineb. Iga päevaga läheb saatuslik suhe üha kaugemale, kirg kasvab ja enam pole võimalik peatuda.

Film linastus Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivalil 2007. aastal.

ArtCafe seminariruum asub Art Cafe vastas üle tee, Art Hotelli hoovimajas.

Rakvere PÖFFi kohta saad lähemat infot www.poff.ee/rakvere.

10. - 11.12. 2010 toimuv Rakvere PÖFFi eriprogramm Darkland Fire pakub lisaks filmidele veel põnevaid helimaastikke ja pisut teistmoodi folki, samuti kinoelamust muusikat saatvast videopildist.

Eesti filmiaasta suursündmuseks kujunenud PÖFF on Rakveres eriline: siin toimivad koos muusika ja film; suurepärased muusikud ja visuaalimeistrid tulevad kokku seitsmest eri riigist.

Enne ja pärast kohvikukino seanssi on võimalik osta pileteid Rakvere PÖFFi seanssidele ja lunastada soodushinnaga pääse kinematograafilise muusika eriprogrammile Darkland Fire. Rakvere PÖFFi järelpeod toimuvad kõigil festivali õhtutel ja hilisõhtutel Art Cafes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles