Eesti suurim noorte filmifestival tuleb taas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsioonidega filmifestival tõotab nooruslikku särtsu.
Traditsioonidega filmifestival tõotab nooruslikku särtsu. Foto: Marianne Loorents

Rakvere gümnaasiumis korraldatakse järgmisel nädalal järjekordset filmifestivali, mis kulmineerub reedel galaga.

Esmaspäeval, 1. veebruaril algusega kell 18 toimub esimene eelseanss, kus tuleb esitusele esimene osa finaalist välja jäänud lühifilmidest. Kolmapäeval, 3. veebruaril alates kella 18st linastub ülejäänud osa finaalist välja jäänud filmidest.

5. veebruari õhtul kell 18 toimub suur finaal, kus kantakse ette kõik kümme finaali jõudnud linateost. Õhtu lõppeb võimsa sõu ja autasustamisega.

Konkursil on kaks kategooriat: tudengifilmid ja õpilasfilmid. Esimeses konkureerivad omavahel “Velodrool” (Sander Joon), “Kaleidoskoop” (Kairi Kivirähk), “Matsi sadam” (Tambet Aru), “Sõber, kes on veidram kui mina” (Genet Schneider) ja “Out of Ink” (Urmas Salu).

Õpilasfilmide seas võistlevad “Möödanik” (Rauno Feldman), “Lõputus” (Kristjan Nuus), “Kui tuleb päev” (Meel Paliale), “Pommipoiss” (Urmet Piiling) ja “Vaikus” (Hanna Hunt).

Piletihinnad finaalõhtule saalis on 3 eurot ning VIP-loožis 7 eurot inimese kohta. VIP-looži laudadesse mahub korraga istuma neli inimest. Pileteid müüakse Piletilevis ja kohapeal.

Täiskasvanutele toimub peale finaalüritust afterparty Rakvere Teatrikohvikus, mis algab kell 22 ja kus plaate keerutab DJ Andres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles