Jäneda lossi tarvis kogutakse raha koogilaadaga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäneda loss.
Jäneda loss. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Kui jõulude eel peeti Jäneda lossi sajandat sünnipäeva, kuulutati välja Mart Krimmi nimeline koogivõistlus.

Mart Krimm oli ligi sajand tagasi Jäneda mõisa viimane peakokk, kelle juures käisid kogemusi omandamas ka Tallinna toonaste eliitrestoranide kokad.

27. veebruaril, kui toimub 13. presidendimatk Aegviidust Jänedale, peetakse pärast matka lõppu Jäneda lossis koogilaata.

Korraldajad Jäneda Külaelu Arendamise Selts, kohalik muuseum ja raamatukogu kutsuvad kõiki, kel vähegi mahti oma lemmikkooki valmistada ja kel pole kahju seda teistegagi jagada, koogilaadale oma küpsetist müüma ning konkursil osalema. Iga koogi hinnast 10 protsenti läheks Jäneda lossi arendamise ja renoveerimise heaks.

Koogikonkursil osalevaid küpsetisi hindab žürii, kes valib välja ka Jäneda lossi aasta koogi, mida hakatakse valmistama 2016. aastal külastusmängus “Unustatud mõisad” osalejatele.

Kohalik rahvas mõtleb ka sellele, kuidas lossi aktiivsemalt kasutada ning milliseid tegevusi seal korraldada, sest mida rohkem on lossil sisu, seda enam on põhjust see korda teha ja ­seda pa­remini on kindlustatud mõisa peahoone säilimine tulevikus. Ideid lossi paremaks kasutamiseks oodatakse kõigilt, kes soovivad kaasa mõelda ja kellele mõisahoone käekäik korda läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles